leser denne bloggen NÅ Min mage bestemmer hvordan jeg bør kle meg (Ann-Magritt Kordahl)

Min mage bestemmer hvordan jeg bør kle meg

 

 Kroppsfasong eple

 

En gang i uka, lørdagene fortrinnsvis, kommer jeg til å ta for meg èn kroppsfasong for å gi gode råd og tips i forhold til hva man burde ha på seg og hva man burde unngå. Det finnes mange ulike fasonger, og din vil nok helt sikkert dukke opp her etterhvert. 
Det er også fullt mulig å være en kombinasjon av flere fasonger, gå derfor ut ifra den fasongen som ligner deg mest.

Mine tips og ideer dreier seg i hovedsak om å få balanse i kroppen. Det er ikke min intensjon at man skal gjemme bort alt som ikke følger A-4 standarden- i en del tilfeller; heller tvert imot.

Hvis man skal finne sin egen fasong, krever det at man ser på kroppen sin med ærlige øyne.. Jeg tror nok kvinner flest kan være for kritiske. Men, med ærlige øyne kommer også det som er positivt med kroppen din frem. Du har helt sikkert fått koplimenter fra andre om hva som er flott, men desverre drukner de ofte i dine kritiske øyne.

For å finne frem til sin egen kroppsfasong anbefaler jeg at du tar bilde av deg selv i mørke, tettsittende klær og helst med en lys bakgrunn, slik at konturene blir tydelige. Det er også en fordel å ha litt avstand i bildet, slik at formen blir lettere å tyde.


EPLE

"Min mage bestemmer hvordan jeg bør kle meg"

En eplefasong har:

  • Middels store bryst
  • Mage som er større enn brystene
  • Relativt flat rompe
  • Greie legger

Et eple er av natur relativt rundt. Du har en kropp som er myk og rund og som kan være vanskelig å kle opp,men løsningen er i hvertfall ikke å gjemme den helt, uten å vise noe hud. Din kropp er egentlig lett å kle opp, men med denne kroppsfasongen må man virkelig passe på finne de rette fasongene som passer deg.

Aldri bruk:

  • Ettersittende t-shirt
  • Store firkanta t-shirts
  • Bukser som er for høye på livet
  • Bukser med folder

 

Bruk gjerne:

T-skjorter med v-hals, som gjør at du bryter opp størrelsen på brystene; pass bare på at t-skjorta er lang nok.  
Buksene bør være flate i front, med en bred linning. Dette er for å ikke lage ekstra valker rundt midjen; beina skal være rette vide, de skal ikke sitte trangt rundt verken lår, rompe eller midjen.
Velg jakke som er formsydd. Det du selv mangler av midje kan en innsvinget jakke i hvertfall skape en illusjon av. Skjørt bør ha glidelås i siden, dette er med på å flate ut magen. Det kan godt være A fasong, og folder, men de bør starte under magen.
For din fasong er det om å gjøre å få fokus opp og ikke på magen. Det beste rådet er først og investere i en bh som vil plassere brystene i riktig høyde. En god bh gjør rett og slett at klær sitter bedre og du kan med stolthet vise frem en flott bringe, hvor du vet brystene sitter godt plassert under en t-skjorte eller bluse.
Bruk farge, mønster og tekstur for å skape fasong. En bluse med mønster, men med en jakke og skjørt i ensfarget.
Eplefasongen har smalere skuldre enn mage. Du må derfor sørge for at jakkene passer over skuldrene. Jakken burde ikke være kneppet igjen. Blir det kaldt kan du gjerne bruke et langt varmt skjerf.


 

 

 

Her er en flott jakke som  passer  til deg som har eplefasong.Ha helst jakken åpen. Og den må sitte fint i skulderpartiet, ellers kan jakken fort virke for stor.Dette er også et flott eksempel på en jakke. Denne som den ovenfor, kan enten pyntes opp eller ned. Det kommer an på hva du velger å ha på under.

 

Epler du kan følge med:

Kathy Bates (ses nedenfor), Rosie O´Donell

 


Her er et dårlig eksempel på hva som en eplefasong absolutt bør unngå! Her ser hun utrolig rund ut i overkroppen og de smale buksene er med på å understreke at hun er dobbelt så fyldig fra magen og opp.Gjort riktig ser man så fantastisk mye bedre ut! Her har hun en flott jakke som sitter godt og fremhever hennes smaleste punkt som er under brystene. Buksene er videre nederst og balanserer det hele, så hun både virker lenger og smalere.


 

 

Neste uke skal jeg ta for meg fasongen Bjelle

 

 

 

DERSOM DU ØNSKER  Å TESTE DIN KROPPSFASONG; TA EN TITT HER
  

 

Les andre innlegg om kroppsfasonger:

1. Kjegle

2. Pokal

3. Timeglass

4. Eple

5. Bjelle

6. Murstein

7.  Cello

8.  Søyle

9.  Kremmerhus

10.  Lollipop  

11.  Pære

 

De 12 kroppsfasongene er basert på Trinny & Susannah. Utover mine egne erfaringer og tanker er disse bøkene mine kilder:

 

Én kommentar

Julie

06.nov.2010 kl.18:55

hahaha utrolig kult innlegg! :D

Skriv en ny kommentar

annmagrittkordahl

annmagrittkordahl

33, Trondheim

Jeg driver en frisørsalong i Trondheim som heter Enten Eller Frisører. Jeg kombinerer jobben som frisør med stylingoppdrag, og har akkurat åpnet Kokong Stylister, hvor jeg hjelper folk til å finne sin stil. I bloggen kan du få tips, råd og inspirasjon om disse tema.Kontakt meg gjerne her inne eller på amk@enten-eller.no /amk@kokongstylister.no

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits