leser denne bloggen NÅ Brystene mine bestemmer ofte måten jeg burde kle meg på. (Ann-Magritt Kordahl)

Brystene mine bestemmer ofte måten jeg burde kle meg på.

 

Kroppsfasong Timeglass

 

En gang i uka, lørdagene fortrinnsvis, kommer jeg til å ta for meg èn kroppsfasong for å gi gode råd og tips i forhold til hva man burde ha på seg og hva man burde unngå. Det finnes mange ulike fasonger, og din vil nok helt sikkert dukke opp her etterhvert. 
Det er også fullt mulig å være en kombinasjon av flere fasonger, gå derfor ut ifra den fasongen som ligner deg mest.

Mine tips og ideer dreier seg i hovedsak om å få balanse i kroppen. Det er ikke min intensjon at man skal gjemme bort alt som ikke følger A-4 standarden- i en del tilfeller; heller tvert imot.

Hvis man skal finne sin egen fasong, krever det at man ser på kroppen sin med ærlige øyne.. Jeg tror nok kvinner flest kan være for kritiske. Men, med ærlige øyne kommer også det som er positivt med kroppen din frem. Du har helt sikkert fått koplimenter fra andre om hva som er flott, men desverre drukner de ofte i dine kritiske øyne.

For å finne frem til sin egen kroppsfasong anbefaler jeg at du tar bilde av deg selv i mørke, tettsittende klær og helst med en lys bakgrunn, slik at konturene blir tydelige. Det er også en fordel å ha litt avstand i bildet, slik at formen blir lettere å tyde.

 Timeglass

"brystene mine bestemmer ofte måten jeg burde kle meg på"

En timeglassfasong har:

 • Store bryst
 • Smal midje
 • Kort midje
 • Store hofter
 • Fyldige lår

Din kroppsfasong er hva som blir beskrevet som kvinnelig, og skal være skreddersydd for fruktbarhet.
Det som er viktig for deg er å ikke gjemme noen kroppsdeler, men å heller vise det frem!
Unngå klær som ser ut som et telt på deg. Vær stolt av dine flotte former!

Aldri bruk :

 • Side lommer på bukser
 • Store belter
 • Flaggermus ermer
 • Bluser/ skjorter med sløyfer og frills
 • Ankelstropper på sko, eller for spisse sko.
 • 

Bruk gjerne:

V- utringet cardiganjakke, som er formsydd. Se alltid etter kjoler som løfter opp brystene og forlenger midjen. En flott kjole til denne figuren er den berømte knytekjolen "Wrapdress". Pencil skjørtet er også et optimalt plagg for din figur. Jakka bør være kort eller lang. Det vil si slutte rett i korsryggen eller ved knærne.
Du bør se etter sko med åpen tå, eller sko med rund tå. Hold deg som sagt unna alt for spisse sko.

 

 

Forskjellige utgaver av Pencil-skirt"Wrapdress"

Timesglass som kan inspirere deg er : Nigella Lawson, Salma Hayek, Mia Gundersen og Maria Haukås Mittet.Maria har nok gått ned endel i vekt etter at dette bildet ble tatt, men det er ingen unskyldning for antrekksvalget. Hva er det egentlig som henger rundt skuldrene hennes. Legg også merke til hvor feil et par sko kan være. Dette er absolutt værste sort hvis du ikke har to meter tynne gasellebein. Det får i hvertfall Maria sine bein til å virke korte og enda mer tykke.


Her er det et supert eksempel: Maria har på seg en kjole med perfekt fasong til en med timeglasskropp. En flott utringning er med på å skape en balanse i forhold til en kort midje.


Store deler av dette antrekket er riktig. Hun har på seg en figursydd jakke og et ettersittende skjørt, noe som kunne ha kledd den petite Selma.  Valget av bluse blir allikevel  katasrofalt og det ser ut som brystene er 5 ganger dens størrelse. Med en annen bluse/topp inni jakken kunne dette ha blitt et mye bedre resultat.


Her er er et eksempel, hvor Salma Hayek har på en kjole som er perfekt formet etter kroppen hennes. Dette gjør at hun får frem det aller beste. Det at hun også har valgt hudfargede sko, får beina hennes til å se mye lengre ut ! Skulderputene på kjolen er med på å balansere hoftene og  tulipanformen på skjørtet.

 

Neste uke skal jeg ta for meg fasongen Eple

 

 

 

 

 

 DERSOM DU ØNSKER  Å TESTE DIN KROPPSFASONG; TA EN TITT HER

 

  

 

Les andre innlegg om kroppsfasonger:

1. Kjegle

2. Pokal

3. Timeglass

4. Eple

5. Bjelle

6. Murstein

7.  Cello

8.  Søyle

9.  Kremmerhus

10.  Lollipop  

11.  Pære

 

De 12 kroppsfasongene er basert på Trinny & Susannah. Utover mine egne erfaringer og tanker er disse bøkene mine kilder:

 

16 kommentarer

Susanna - nygift & gravid

30.10.2010 kl.12:45

Åh så bra tips! :D Jag vet inte vilken form jag har helt? Jag har stora pupper, lite extra på magen och liten rumpa?

sara elena

30.10.2010 kl.12:45

veldig bra!

Camilla Irina

30.10.2010 kl.12:49

Gode tips! Jeg mener jeg går innenfor timeglass, med min ekstremt korte midje, brede skuldre og store hofter. :p

annmagrittkordahl

30.10.2010 kl.12:54

Miss0:

Hei! Så bra at du liker det.

Du ser jo fantastisk bra ut på bildene dine, uavhengig av kroppsfasong. Det er godt mulig du er nær slektning av "Pokal". Isåfall det samme som meg :-)

JEG LAGER GRATIS HEADER

30.10.2010 kl.12:56

fin blogg

annmagrittkordahl

30.10.2010 kl.13:00

Camilla Irina:

Så bra! Det gjør du nok da, ja..

sylwiaogpati

30.10.2010 kl.13:01

bra tips:)

katinka melanie

30.10.2010 kl.13:03

Utrolig bra, skal følge bloggen din!

atena

30.10.2010 kl.13:16

takk for tipset!! :)

Synne og Maria <3

30.10.2010 kl.13:56

bra tips!

Rebecca

31.10.2010 kl.14:18

Liker bloggen din! ...og hjemmesiden til frisørsalongen ga et veldig positivt inntrykk av salongen din :) Der har jeg lyst å klippe meg en gang! Får se om jeg ikke får skrapa sammen penger til en klipp før jul (har ikke klippa meg på leeeenge...og jeg klipper meg vanligvis annenhver måned...men sånn er det når man er student ><)

annmagrittkordahl

31.10.2010 kl.16:33

Rebecca: Tusen takk for det! Du er selvsagt hjertlig velkommen til oss på salongen! Vi selger også gavekort, så det går an å sette det på ønskelista si til jul:) Dessuten har vi en meget dyktig lærling som klipper til redusert pris. Har selv vært student så jeg skjønner godt at pengene ikke alltid strekker dit man vil:)

Rebecca

31.10.2010 kl.18:25

Hva er den reduserte prisen? Skal nok uansett få råd før jul, en ordentlig frisyre er noe jeg setter veldig høyt :) Så er ikke såå stor fan av sveisen nå :P

annmagrittkordahl

01.11.2010 kl.19:36

Rebecca:

Dameklipp 450,- hos vår lærling. Vi begynner å få ledige timer før jul, blandt våre frisører- så det er lurt å bestemme seg ganske fort. Lykke til med eksamensstria!

Rebecca

01.11.2010 kl.19:42

Det var ikke så gale! Har dere noen ledig mellom 12 og 16 des :P ? DA har jeg penger........ *får ringe i morgen og bestille time kanskje*

Charotte Sofie

24.11.2014 kl.13:48

Synes inndelingene er for fokusert på hvor store folk er. Jeg foreksempel har like brede skuldre som hofter og veldig smal midje, men jeg kan kanskje regnes som "for tynn" til å ha timeglassfigur. Vet ikke om at jeg er ett timeglass med små pupper eller ett kremerhus med store hofter og smal midje, selv om at det sistnevnte kanskje høres enda rarere ut i mine ører. For problemet er at jeg er "for tynn" til å være timeglass, tror det hadde vært enklere med ferre indelinger som gikk litt mer på proporsjoner og ikke så mye på størrelse, men det har jo ikke så mye å si. V utringning og blyantskjørt kler jeg litt for godt uansett.. :)

Skriv en ny kommentar

annmagrittkordahl

annmagrittkordahl

38, Trondheim

Jeg driver en frisørsalong i Trondheim som heter Enten Eller Frisører. Jeg kombinerer jobben som frisør med stylingoppdrag, og har akkurat åpnet Kokong Stylister, hvor jeg hjelper folk til å finne sin stil. I bloggen kan du få tips, råd og inspirasjon om disse tema.Kontakt meg gjerne her inne eller på amk@enten-eller.no /amk@kokongstylister.no

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits