leser denne bloggen NÅ Mine hofter er bredere enn mine skuldre.. (Ann-Magritt Kordahl)

Mine hofter er bredere enn mine skuldre..

Kroppsfasong bjelle
En gang i uka, lørdagene fortrinnsvis, kommer jeg til å ta for meg èn kroppsfasong for å gi gode råd og tips i forhold til hva man burde ha på seg og hva man burde unngå. Det finnes mange ulike fasonger, og din vil nok helt sikkert dukke opp her etterhvert. 
Det er også fullt mulig å være en kombinasjon av flere fasonger, gå derfor ut ifra den fasongen som ligner deg mest.

Mine tips og ideer dreier seg i hovedsak om å få balanse i kroppen. Det er ikke min intensjon at man skal gjemme bort alt som ikke følger A-4 standarden- i en del tilfeller; heller tvert imot.

Hvis man skal finne sin egen fasong, krever det at man ser på kroppen sin med ærlige øyne.. Jeg tror nok kvinner flest kan være for kritiske. Men, med ærlige øyne kommer også det som er positivt med kroppen din frem. Du har helt sikkert fått koplimenter fra andre om hva som er flott, men desverre drukner de ofte i dine kritiske øyne.

For å finne frem til sin egen kroppsfasong anbefaler jeg at du tar bilde av deg selv i mørke, tettsittende klær og helst med en lys bakgrunn, slik at konturene blir tydelige. Det er også en fordel å ha litt avstand i bildet, slik at formen blir lettere å tyde. 

BJELLE

 "Mine hofter er bredere enn mine skuldre"

 En bjellefasong har:

 • Smale skuldre
 • Små bryst
 • Smal midje
 • Kort midje
 • Store lår
 • Stor rompe

 

Aldri bruk:

 • Ballong ermer
 • Bukser som går inn ved leggene
 • Store v hals
 • Bias- klippet kjole
 • små vester

 

Bruk gjerne:

Pelsvester (Fuskepels); bare sørg for at de slutter på toppen av hoftene.
Du burde velge en kåpe med skulderputer, og i hvertfall med en stødig struktur ved skuldrene. Dette er viktig for å balansere overkroppen i forhold til underkroppen.
Gensere med store krager er også fint til fasongen din. Det er glimrende å bruke overdeler som "fyller" deg i overkroppen.
Smykker er din beste venn! Det får oppmerksomheten flyttet oppover.
Buksene bør være med glidlås i siden og ikke ettersittende, de burde helst  sitte løst og ledig.

 


A-line kjole har et fint snitt, som er perfekt til deg som er bjelle. Det  kan være vanskelig å finne en kjole som sitter fint ved skulderpartiet, og som på samme tid ikke er for trang rundt hoftene. Denne er derfor et flott alernativ.

Smykker er som sagt noe du bør bruke, og størrelsen er viktig! Jo større, jo bedre
En fuskevest pels er supert alternativ for å balansere mindre overkropp mot stor underkropp

Bjeller som kan inspirere deg:

Hillary Clinton, Erna Solberg

Dette er et nei, nei!! Blusen får skuldrene hennes til å virke "ikke eksisterende" Ser ut som kroppen har ramlet sammen mot gulvet! Huskeliste til Erna: Må kjøpe ny BH


Her blir med et proposjonene hennes mer riktig. Hun fyller skuldrene med en strammere jakke og sømmene i jakken får øynene våre til å se oppover.Her har Hillary på seg en lys jakke og mørk bukse. Jakkene har også en del detaljer og får oppmerksomheten våres til å trekke oppover. Og selvsagt med mørkere underdel forminskes lår, rompe.

Neste uke skal jeg ta for meg fasongen Murstein
 

  

 

Les andre innlegg om kroppsfasonger:

1. Kjegle

2. Pokal

3. Timeglass

4. Eple

5. Bjelle

6. Murstein

7.  Cello

8.  Søyle

9.  Kremmerhus

10.  Lollipop  

11.  Pære

 

De 12 kroppsfasongene er basert på Trinny & Susannah. Utover mine egne erfaringer og tanker er disse bøkene mine kilder:

 

 

3 kommentarer

Anne Lene

13.nov.2010 kl.20:47

? Kul header!

- christine

13.nov.2010 kl.20:49

bra innlegg :>

annelin

13.nov.2010 kl.20:49

interessant! :-)

Skriv en ny kommentar

annmagrittkordahl

annmagrittkordahl

33, Trondheim

Jeg driver en frisørsalong i Trondheim som heter Enten Eller Frisører. Jeg kombinerer jobben som frisør med stylingoppdrag, og har akkurat åpnet Kokong Stylister, hvor jeg hjelper folk til å finne sin stil. I bloggen kan du få tips, råd og inspirasjon om disse tema.Kontakt meg gjerne her inne eller på amk@enten-eller.no /amk@kokongstylister.no

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits