leser denne bloggen NÅ Murstein; hvor er fasongen min? (Ann-Magritt Kordahl)

Murstein; hvor er fasongen min?

Kroppsfasong Murstein

 

  

 

En gang i uka, lørdagene fortrinnsvis, kommer jeg til å ta for meg èn kroppsfasong for å gi gode råd og tips i forhold til hva man burde ha på seg og hva man burde unngå. Det finnes mange ulike fasonger, og din vil nok helt sikkert dukke opp her etterhvert. 
Det er også fullt mulig å være en kombinasjon av flere fasonger, gå derfor ut ifra den fasongen som ligner deg mest.

Mine tips og ideer dreier seg i hovedsak om å få balanse i kroppen. Det er ikke min intensjon at man skal gjemme bort alt som ikke følger A-4 standarden- i en del tilfeller; heller tvert imot.

Hvis man skal finne sin egen fasong, krever det at man ser på kroppen sin med ærlige øyne.. Jeg tror nok kvinner flest kan være for kritiske. Men, med ærlige øyne kommer også det som er positivt med kroppen din frem. Du har helt sikkert fått koplimenter fra andre om hva som er flott, men desverre drukner de ofte i dine kritiske øyne.

For å finne frem til sin egen kroppsfasong anbefaler jeg at du tar bilde av deg selv i mørke, tettsittende klær og helst med en lys bakgrunn, slik at konturene blir tydelige. Det er også en fordel å ha litt avstand i bildet, slik at formen blir lettere å tyde.

MURSTEIN

"Hvor er fasongen min?"


En murstein fasong har:

 • Brede skuldre
 • Ingen midje
 • grei mage
 • flat rompe
 • Fyldige lår
 • Fyldige legger

 

Aldri bruk:

 • "Firkanta" store jakker
 • Dobbelt spent jakke
 • Mini skjørt
 • Bukser i stivt stoff
 • Grove kilehæl sko

 

Bruk gjerne:

Å være en mursteinfasong er som navnet sier, en utfordring! Du kan nok noen ganger være oppgitt over mangelen på femininitet i kroppsfasongen,og det skjønner jeg godt.  Med de rette klærne og den rette innstillingen til å se feminin ut, er dette noe som du allikevel skal klare, lett :-)

Bruk derfor jakker som gjerne har knyting i midjen. De fleste jakker understreker kantene i kroppen din, men bruk gjerne stoff som er i litt mykere kvalitet.
Kjolen kan være en knytekjole"wrapdress" med empireliv.
Topper eller gensere kan fint være dekorert med strass/ pynt ved brystpartiet. Mursteinfasongen trenger pynt , men den må være tydelig og ikke puslete.
Assymetriske skjørt som svinger litt ut nederst er med på å gi en illusjon om fasong.
Ytterjakker kan også med fordel ha et empirelv.
Sko bør ha en  fasong med rund tupp, og en tykkere hæl med form.

 


Dette skjørtet er helt midt i blinken for en mursteinfasong. Den er assymetrisk og gir fasong til kroppen

Denne blusen er  super. Ikke vær redd for å bruke pynt opp mot ansiktet!

Denne blusen er også feminin og sitter på de rette plassene


Skoene her er med på å gi illusjoner om form. Vær flink å bruk klær og accessories som gir deg form istedet for å fremheve den rektangulære kroppen din.


Mursteiner du kan sammenlikne deg med:

Jennifer Hudson, Kim Cattrall,Dame Judi Dench og Kjersti Grini.
Denne tubekjolen gjør Kim bare enda mer firkantete, og anbefales ikke for damer med mursteinform. Hun spiller konstant på sin sensualitet og sexualitet i Sex og singelliv, og med den approachen klarer man som regel å mestre de fleste antrekk.


Denne kjolen gjør hennes kantete former mer feminin. Den skaper mer mykhet i fasongen hennes.


Her må stylisten hennes sparkes på dagen! Ikke en flatterende fasong til henne.Hun ser mer ut som et eple. Buksene klenger seg til kroppen på alle de feil stedene.


Denne kjolen får frem det feminine hos Jennifer. Stoffet og sømmene i kjolen er med på å gi illusjoner om en flott fasong.

Neste uke skal jeg ta for meg fasongen Cello


 

 

 DERSOM DU ØNSKER  Å TESTE DIN KROPPSFASONG; TA EN TITT HER

  

 

Les andre innlegg om kroppsfasonger:

1. Kjegle

2. Pokal

3. Timeglass

4. Eple

5. Bjelle

6. Murstein

7.  Cello

8.  Søyle

9.  Kremmerhus

10.  Lollipop  

11.  Pære

 

De 12 kroppsfasongene er basert på Trinny & Susannah. Utover mine egne erfaringer og tanker er disse bøkene mine kilder:

 

3 kommentarer

Christine - FamousNails

20.nov.2010 kl.11:53

Interessant blogg du har her :) God helg!

<3 Lisa

20.nov.2010 kl.11:54

Vinn et gratisdesign på bloggen min !

Linnis

20.nov.2010 kl.11:56

sinnsykt bra blogg :)

du er frisør sant? jeg stiller et spørsmål, men skjønner hvis ikke du rekker å svare :) jeg har et rundt ansikt, å syns det er vanskelig å finne riktig hårsveis?

kjempe god helg!

kanskje du vil ta deg tid til å hjelpe meg med en stemme?

jeg har kommet til finalen i konkurransen med bloggen min, i finalen har de restartet poengene, derfor trenger jeg din stemme! :) http://bloggover.chess.no/blogger/emil-and-us/

vær så snill :)

Skriv en ny kommentar

annmagrittkordahl

annmagrittkordahl

33, Trondheim

Jeg driver en frisørsalong i Trondheim som heter Enten Eller Frisører. Jeg kombinerer jobben som frisør med stylingoppdrag, og har akkurat åpnet Kokong Stylister, hvor jeg hjelper folk til å finne sin stil. I bloggen kan du få tips, råd og inspirasjon om disse tema.Kontakt meg gjerne her inne eller på amk@enten-eller.no /amk@kokongstylister.no

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits