leser denne bloggen NÅ Brazilian blowout: STOP!!! (Ann-Magritt Kordahl)

Brazilian blowout: STOP!!!

Klikk her for å se hvordan brazilian blowout fungerer:

 

 

NFVB (Norges Frisør- og VelværeBedrifter) skriver følgende i dagens nyhetsbrev:

Vi må på det sterkeste advare mot produktene brazilian blowout fra leverandøren Sensational Products AB.

Etter våre opplysninger inneholder og avgir de mengder av Formaldehyd, som langt overstiger grensenes fastsatt av EU. Det kan innebære helsefare for både kunder og frisører, sier NFVB's direktør Olav Eikemo.

- Vi har gjort leverandøren oppmerksom på merkingen av produktene og påpekt at vi ser svært alvorlig på opplysningene om at produkter som ikke tilfredstiller det norske og europeiske lovverket blir markedsført i Norge. Vi har bedt om dokumentasjon på at produktene er trygge. Det har vi ikke fått, og vi må derfor advare våre medlemsbedrifter å bruke disse, sier Olav Eikemo.

Får støtte fra Mattilsynet

Også hos Mattilsynet er man opptatt av brazilian blowout.  EU har fastsatt en grense på 0.2% både når det gjelder innhold og frislipp av Formaldehyd. Når det brukes varme på brazilian blowout produkter, viser tester vi har fått formidlet fra kolleger i utlandet utslipp på over 8%. Det er et klart regelbrudd. Jeg må minne om at grunnen til at nivåene er satt så lavt, er at Formaldehyd utgjør en kreftrisiko, spesielt i nese og svelg, sier seniorrådgiver Hans Jørgen Talberg.

Vil følge opp

Produktene er ikke registrert i Mattilsynets produktregister fordi det er en utenlandsk leverandør som står bak salget. Mattilsynet varsler at de vil sjekke om produktene finnes i salongene når det er på rutinemessige besøk.
Oppdager vi at produktene finnes i en salong, vil vi anmode om at disse blir fjernet. Dersom ikke dette skjer, har vi andre sanksjonsmuligheter, sier rådgiver Julie Tesdal Håland i Mattilsynet


Sjekk selv

Søker du på brazilian blowout formaldehyd, vil du selv kunne sjekke det som skrives om produktene internasjonalt

Lese mer her:

Informasjon fra Canada:

 

http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/advisories-avis/_2010/2010_167-eng.php

 

 

Informasjon fra Irland :

 

http://www.imb.ie/EN/News/Concerns-Relating-to-use-of-Certain-Hair-Straightening-Products.aspx

 

http://www.imb.ie/images/uploaded/documents/Concerns%20Relating%20to%20use%20of%20Certain%20Hair%20Straightening%20Products%20?%20Update%20Nov.%2029th.pdf

 

 

3 kommentarer

Fanny

17.des.2010 kl.21:20

Hei Ann-Magritt,

Betyr det at de ikke anbefaler til å gjøre det, eller...????

Jeg som har masse krøller har så lyst til å prøve, men tror ikke det er så mange frisørsalong som gjør det i Trondheim. Du vet sikkert det bedre enn meg :-)

annmagrittkordahl

17.des.2010 kl.21:39

Fanny:

Hei!

De anbefaler absolutt ikke å gjøre det. Noen salonger hevder også at de bruker en metode uten Formaldehyd, men NFVB savner dokumentasjon på dette, og mye kan tyde på at leverandøren har unngått å merke med "riktig" innhold på sine produkter/kjemikalier.

Dersom du allikevel ønsker å teste det ut, er det helt sikkert mulig å få til, Sjekk RÅ i Brattørgata ved Olavskvartalet(http://www.ra-stylister.com)

Sjekk også denne bloggen dersom du vil finne ut mer:

http://fatallyyours.blogg.no/1290446540_brazilian_blowout.html

Jeg ville uansett ha dobbelt/trippelsjekket med den aktuelle salongen, før jeg hadde bestilt time.

Resultatene er riktignok stort sett bra,med en del unntak; men med helserisikoen for både bedriftens ansatte og kundene kan jeg aldri anbefale dette produktet.

Fanny

17.des.2010 kl.22:51

Tusen takk for et ærlig svar Ann-Margritt!

Det er så mye reklame om dette produktet overalt at det fristet å prøve. Men når jeg så det du hadde skrevet angående produktet begynte jeg å bli skeptiskt.

Vi ønsker oss jo alltid det vi ikke har. De som har krøllete hår vil ha rett hår og vice versa.

Tror ikke jeg skal prøve Brazilian Blowout med det første, og heller ta vare på mine krøller!

Skriv en ny kommentar

annmagrittkordahl

annmagrittkordahl

33, Trondheim

Jeg driver en frisørsalong i Trondheim som heter Enten Eller Frisører. Jeg kombinerer jobben som frisør med stylingoppdrag, og har akkurat åpnet Kokong Stylister, hvor jeg hjelper folk til å finne sin stil. I bloggen kan du få tips, råd og inspirasjon om disse tema.Kontakt meg gjerne her inne eller på amk@enten-eller.no /amk@kokongstylister.no

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits